Recept

Aardappeltortilla met spinazie en kastanjechampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptips

• De aardappelen mogen gerust ongeschild zijn voor deze bereiding.

• Vastkokende aardappelen bakken het mooist, maar als je een restje bloemige aardappelen hebt, kan dat zeker ook.

• Je kunt de pannetjes ook op het vuur laten staan. Zet er een deksel op en gaar de tortilla's op een laag vuurtje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Snij de gekookte aardappelen in stukjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren.

  2. 2

    Vet 4 ovenvaste pannetjes in met wat boter. Verdeel er de sjalot, de knoflook, de gekookte aardappelen en de champignons over. Bak tot alles mooi goudbruin kleurt.

  3. 3

    Spoel en droog de spinazie. Voeg de spinazie toe aan de pannetjes en meng alles goed door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Klop de eieren los met een vork en kruid ze met peper en zout. Giet het eimengsel in de pannetjes. Gaar de tortillla's nog zo’n 20 minuten in de oven. Werk ze af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappeltortilla met spinazie en kastanjechampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!