Lamsstoofvlees met pastinaak, vijgen en kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak het lamsvlees aan alle kanten bruin in olijfolie. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak nog eens 2 minuten. Kruid met de garam masala en het kaneelpoeder. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het deksel op de pan en zet 1,5 uur tot 2 uur in de oven tot het vlees zacht is.
-
2
Schil de pastinaak en snij hem in plakjes. Blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Snij de vijgen in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
-
3
Voeg 10 minuten voor het einde van de gaartijd de kikkererwten, de pastinaak, de vijgen en de veenbessen toe aan het lamsvlees in de oven. Werk het stoofvlees af met de lente-uitjes en de peterselie. Lekker met gegrilde pitabroodjes.