Recept

Tajine met kip en gedroogde vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een vleugje ras el hanout geef je elke tajine, taboulé of warme groentemix een instant smaakboost. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Halveer de gedroogde vijgen. Snij de gekonfijte citroen in kwartjes. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Meng de ras el hanout met het chilipoeder en het paprikapoeder. Verdeel het mengsel over de kippenboutjes. Verhit wat olie in een pan of tajine. Bak eerst de kippenboutjes aan alle kanten goudbruin. Haal ze even uit de pan.

  3. 3

    Bak de ui, de knoflook en de paprika aan in wat extra olie in dezelfde pan. Voeg de aardappelen, de kikkererwten, de gekonfijte citroen, de vijgen en de kip toe. Vul aan met de kippenbouillon tot alles onderstaat. Zet het deksel op de stoofpot en laat 35 minuten garen.

  4. 4

    Voeg de laatste 5 minuten de peultjes toe. Hak de peterselie en de geroosterde amandelen grof, strooi ze over de tajine en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine met kip en gedroogde vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!