Brochettes met lamsgehaktballetjes en koolrabirijst
bereiding
-
1
Meng het lamsgehakt met de eidooier, fijngemalen cashewnoten, kaneel, komijn, korianderpoeder, peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes en laat deze minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
2
Schil de koolrabi, snij ‘m in blokjes en hak deze fijner in een blender tot een rijststructuur (of rasp met een heel fijne rasp).
-
3
Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de koolrabi, sjalot en knoflook zacht. Kruid met chilivlokken en zout.
-
4
Rijg de lamsgehaktballetjes op een spiesje en bak ze in een scheutje olijfolie goudbruin en gaar.
-
5
Hak de peterselie en de muntblaadjes fijn en meng ze met de gehakte koolrabi. Serveer de spiesjes met de koolrabirijst.