Lamsgehaktballetjes met parelcouscous en tomaat
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Spoel de aubergines en snij ze in grove stukken. Spoel de tomaten en hak ze fijn.
-
2
Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de ui, de knoflook en de aubergine goudbruin. Kruid met de garam masala, peper en zout. Voeg de stukjes tomaat en de kippenbouillon toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
-
3
Meng intussen het lamsgehakt met de eidooier, het broodkruim, een snuifje kaneel, het komijn- en korianderpoeder, peper en zout. Rol er bolletjes van en bak ze goudbruin in een scheut olijfolie.
-
4
Meng de ongekookte parelcouscous met de tomatensaus en giet in een ovenschaal. Leg de lamsgehaktballetjes in de saus en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
-
5
Garneer met verse koriander en eventueel een beetje yoghurt.