Orecchiette met gekonfijte tomaatjes, gebakken feta en basilicumolie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de tomaatjes. Leg de feta samen met de tomaatjes in een ovenschaal. Kruid ze met peper en bedruppel ze met de honing en 3 eetlepels olijfolie. Gaar de tomaten en de feta 30 minuten in de oven.
-
2
Hou enkele blaadjes basilicum apart. Mix de rest van het basilicum met de rest van de olijfolie in de keukenrobot tot een mooie groene olie. Breng de olie op smaak met peper en zout.
-
3
Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
-
4
Schep de orecchiette in de borden. Haal de feta met de tomaatjes uit de oven. Lepel de tomaatjes en de gebakken feta op de orecchiette. Kruid met peper en zout en werk af met de basilicumolie en de verse basilicumblaadjes.