Pasta met tonijn, tomaat en boontjes
bereiding
-
1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Maak de boontjes schoon, blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken en halveer ze. Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Laat de tonijn uitlekken. Spoel de peterselie en hak ’m fijn. Pel en snipper de knoflook. Spoel het pepertje en hak het fijn. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn en hou de olie apart.
-
3
Verhit de olijfolie met de olie van de gedroogde tomaatjes in een pan en stoof er de knoflook en het pepertje in aan. Roer er de tonijn, de gedroogde tomaatjes, de tomatenblokjes en de boontjes door. De blokjes tomaat moeten warm zijn, maar mogen niet wegsmelten.
-
4
Meng de pasta door de tonijnsaus, met de helft van de peterselie en de helft van de parmezaan. Laat even doorwarmen. Kruid met peper en zout. Verdeel de pasta over vier borden en werk af met de rest van de peterselie en parmezaan.