Luikse wafels met twee chocoladedips
bereiding
-
1
Warm de melk op in een steelpannetje, maar laat ze niet koken. Los er de verse gist in op.
-
2
Doe de bloem samen met het zout en de suiker in de keukenrobot en meng alles door.
-
3
Snij de boter in blokjes en meng ze onder het deeg.
-
4
Giet er de melk met de gist bij en voeg de eieren toe. Meng alles goed door tot een elastisch deeg.
-
5
Dek het deeg af met een handdoek en laat het 40 minuten rijzen.
-
6
Kneed de parelsuiker onder het deeg. Rol 20 bolletjes van het deeg en leg ze op een met met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een handdoek op en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.
-
7
Verhit het wafelijzer. Je hoeft het niet in te vetten. Leg er telkens 2 deegbolletjes op en bak zo twee wafels. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
-
8
Smelt de fondant- en de witte chocolade in twee aparte steelpannetjes met een scheutje melk. Dip de wafels voor de helft in de chocolade en laat er de overtollige chocolade afdruppen. Bestrooi de wafels met de donkere chocoladedip met grof zeezout. Plet de kardemompeulen in de vijzel of met een mes en haal de zaadjes eruit. Bestrooi de wafels met witte chocoladedip met de kardemomzaadjes.