Recept

Poffertjes met snelle bramencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Poffertjes zijn een oeroud Hollands recept. Ze worden tijdens de winter regelmatig gegeten en zijn ook populair op marktjes.

Tip! Warm de poffertjes voor het serveren allemaal nog even op in een diepe koekenpan of in de microgolfoven.

bereiding
  1. 1

    Maak de poffertjes. Doe de zelfrijzende bloem en het snuifje zout in een mengkom en meng even door. Voeg de melk en de eieren toe en mix tot een glad beslag. Doe het beslag in een spuitfles: dat werkt het handigst.

  2. 2

    Zet de poffertjespan op het vuur en laat deze goed heet worden. Vet ze met een borsteltje in met wat arachideolie.

  3. 3

    Vul de kuiltjes van de poffertjespan voor maximaal 2/3 met beslag. Wanneer je aan de bovenkant belletjes ziet, kun je de poffertjes makkelijk omdraaien.

  4. 4

    Vet de poffertjespan voor iedere ronde poffertjes weer opnieuw in en bak zo alle poffertjes.

  5. 5

    Maak de bramencompote. Doe de braambessen samen met een scheutje water en de honing in een steelpannetje en warm op. Je mag best nog stukjes zien.

  6. 6

    Leg de poffertjes op de borden en lepel er wat bramencompote bij. Werk af met de poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Poffertjes met snelle bramencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!