Recept

Poffertjes met speculaasroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Poffertjes die nóg lekkerder zijn dan poffertjes met boter en bloemsuiker? Het bestaat!

Tip: vervang de speculaaspasta ook eens door pindakaas voor een lekkere pindakaasroom.

bereiding
  1. 1

    Maak de poffertjes. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout. Voeg het ei en de melk toe en klop het geheel tot een glad beslag. Smelt tot slot de boter en meng hem door het beslag.

  2. 2

    Verwarm de poffertjespan op hoog vuur voor. Vet de holtes in met boter. Giet het beslag voorzichtig in de holtes. Draai ze met een vork om wanneer de bovenkant nog niet volledig gestold is.

  3. 3

    Maak de speculaasroom. Klop de room met de ­speculaaspasta stijf.

  4. 4

    Serveer de poffertjes warm met de speculaasroom. ­Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Poffertjes met speculaasroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!