Chateaubriand met salade van prinsessenboontjes en za’atar
bereiding
-
1
Neem het vlees op tijd uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Hak de olijven grof en meng met de boontjes, de kappertjes, en alle gesnipperde verse kruiden. Klop de sesamolie los met het limoensap, de honing en de za’atar en kruid met peper en zout. Schenk over de boontjes.Pel en snipper de sjalot. Hak de olijven grof en meng met de boontjes, de kappertjes, en alle gesnipperde verse kruiden. Klop de sesamolie los met het limoensap, de honing en de za’atar en kruid met peper en zout. Schenk over de boontjes.
-
3
Verhit boter in een pan en bak de steak naar smaak aan beide kanten. Verdeel het bonenslaatje over borden, snij de steak in plakjes en serveer erbij.