Recept

Cordon bleu met spinazie-wasabipuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Heb je geen wasabi in huis? Vervang hem door mierikswortelroom. Wil je dit gerecht een Italiaanse toets geven, dan kun je nog een blaadje salie tussen de cordon bleu stoppen voor extra smaak.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in. Laat de spinazie mee in de pan slinken en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Doe de spinazie in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en pureer ze met een klontje boter. Meng er de spinazie onder en breng de puree op smaak met de wasabipasta en een snuifje zout.

  3. 3

    Zet drie diepe borden klaar. Doe in het eerste de bloem, klop de eieren los in het tweede en doe de panko in het derde bord. Sla de kalkoenlapjes eventueel nog iets platter met een deegrol. Beleg ze elk met een plakje ham en een plakje kaas. Vouw ze dubbel en maak ze vast met een prikker. Wentel de gepaneerde lapjes eerst goed door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de panko. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de cordon bleus aan beide kanten goudbruin en krokant.

  4. 4

    Serveer de cordon bleus met de pittige spinaziepuree en nog een extra handvol spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cordon bleu met spinazie-wasabipuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!