Koreaanse noedelsalade met gemarineerde eieren
bereiding
-
1
Kook de eieren 6 minuten. Giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud stromend water. Pel ze niet.
-
2
Ontpit de chilipepers en hak ze fijn. Pel en plet de knoflook. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng alle ingrediënten voor de eieren - behalve de eieren - door elkaar en voeg 120 milliliter water toe. Meng opnieuw tot een marinade.
-
3
Leg de eieren in een afsluitbare pot en overgiet ze met de marinade. Zorg dat alle eieren onderstaan. Dek ze af en laat ze minstens 1 nacht marineren. Je kunt de eieren zo tot 5 dagen bewaren in de koelkast.
-
4
Maak de noedelsalade. Snij of maak dunnen slierten van de wortelen en komkommer en overgiet ze met de sushiazijn. Kook de rijstnoedels beetgaar, giet ze af en laat ze afkoelen. Meng de noedels met de groenten en serveer ze met de gemarineerde eieren.