Noedelsalade met gegrilde steak
bereiding
-
1
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat wat afkoelen.
-
2
Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Pers de 2 limoenen uit. Maak de rode chilipeper schoon en hak fijn. Meng het sap van de limoenen met de sojasaus, de kokosbloesemsuiker, de knoflook en de chilipeper.
-
3
Spoel de limoen en snij ‘m in partjes. Maak de 1/2 chilipeper schoon en snij ‘m in fijne ringetjes. Spoel de komkommer. Schil de wortelen. Snij met een dunschiller linten van de komkommer en de wortelen. Maak de spitskool schoon en snij ‘m in fijne reepjes. Meng de wortel- en komkommerlinten, de reepjes spitskool en de dressing onder de rijstnoedels.
-
4
Kruid de steaks met peper en zout. Gril 2 minuten aan elke kant in de grillpan. Snij de steaks in plakjes.
-
5
Serveer de lauwwarme noedelsalade met de plakjes gegrilde steak. Geef er enkele partjes limoen bij en werk af met nog wat chilipeper.