Recept

Ontbijtcake van hazelnootmeel, yoghurt en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit ontbijt à la Pascale Naessens moet je zeker proberen.

Hazelnoten zijn lekker van bij ons. Het meel kun je zelf maken door hazelnoten te mixen. Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld amandelen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de havermout, het hazelnootmeel en het bak- poeder in een grote mengkom. Meng er dan de eieren en de Griekse yoghurt onder en roer tot een glad beslag.

  2. 2

    Schil de peer en snij hem in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof. Meng de peer, de hazelnoten en de hazelnootpasta onder het beslag.

  3. 3

    Stort het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm (van 25 x 9 cm) en bak de cake 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake klaar is, ontvorm hem en laat hem afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ontbijtcake van hazelnootmeel, yoghurt en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!