Recept

Groene shakshuka

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieke shakshuka met eitjes in een kruidige tomatensaus ken je vast wel, maar heb je al eens groene shakshuka geprobeerd? Shakshuka kun je maken met allerlei soorten groenten. Zorg er alleen voor dat je een vochtige mengeling hebt, zodat het geheel niet gaat uidrogen in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en de uien en snipper ze fijn. Spoel de courgette en de paprika en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een pan en stoof hier de fijngesnipperde knoflook en uien in aan. Voeg de blokjes paprika en courgette toe en laat even stoven. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met de helft van de za’atar en peper en zout.

  3. 3

    Neem 4 ovenschaaltjes en lepel hier wat van het groentemengsel in. Breek een ei in elk schaaltje en zet de schaaltjes zo’n 10 tot 15 minuten in de oven (tot het eiwit gestold is).

  4. 4

    Neem de schaaltjes uit de oven en bestrooi ze met de rest van de za’atar. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene shakshuka

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!