Appelkruimelvlaai
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor om 180°C. Meng alle ingrediënten voor het deeg in de keukenrobot tot een soepel geheel en kneed minstens 10 minuten. Dek de kom af en laat het deeg rijzen op een warme plaats.
-
2
Maak de vulling. Pers het sap uit de citroen. Schil de appelen, snij ze in kleine stukjes en doe deze met de suiker, de kaneel en het citroensap in een pan en stoof de appel in 15 minuten zacht. Voeg de rozijnen toe. Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Meng er de bloem bij.
-
3
Maak de kruimellaag. Meng met je vingers alle ingrediënten door elkaar en zet de crumble in de koelkast tot gebruik.
-
4
Vet de vlaaivorm goed in. Rol het deeg uit tot een cirkel die ruim over de vlaaivorm past. Bekleed de vorm met het deeg en zorg dat alles goed aansluit. Verwijder eventuele overhangende deegranden.
-
5
Verdeel het paneermeel over de bodem van de taart en vul de vorm met het afgekoelde appelvulling. Strijk de bovenkant glad en laat de taart 15 minuten op kamertemperatuur staan. Verdeel het kruimellaagje over de vlaai en bak de taart 30 à 35 minuten in de oven.
-
6
Laat de appelvlaai in de vorm afkoelen tot op kamertemperatuur. Haal de vlaai dan uit de vorm.