Recept

Dennenboomkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Oh dennenboom! Geen echte naalden maar mooi versierde koekjes om 'oh' tegen te zeggen, dit jaar.

Icingpoeder, vormpjes en suikerdecoratie vind je in zaken waar bakproducten verkocht worden.

bereiding
  1. 1

    Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met de vormpjes koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.

  3. 3

    Roer de eidooier los met 1 koffielepel water. Bestrijk er de koekjes mee. Bak ze 12 tot 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Spuit groen glazuur op de bomen. Gebruik hiervoor een spuitzak en spuitmondjes met verschillende vormen. Werk af met eetbare versiering zoals sterretjes, bolletjes en confetti.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!