Gebakken rijst met geroosterde rode ui
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij ze kruislings in. Besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en schik ze in een ovenschaal. Gaar de uien 30 minuten in de oven.
-
2
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
-
3
Maak de aubergine en de courgette schoon en snij ze in kleine blokjes. Pel de knoflook en snij hem doormidden. Verwarm wat olijfolie en laat de knoflook daarin infuseren.
-
4
Verwijder de teentjes knoflook uit de olie, warm de olie verder op en bak de aubergine en de courgette erin. Hak de takjes tijm en rozemarijn fijn. Voeg de rijst en de kruiden toe aan de groenten en bak alles nog even samen op.
-
5
Besprenkel de rijst met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Serveer de uien met de rijst en werk af met de extra rozemarijn.