Recept

Scampi’s met risotto van bruine rijst, courgette en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een slank rijstpannetje met maar 529 kcal per portie!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Halveer een bol knoflook en leg in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en bedruppel met olijfolie. Zet 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel de ui en snipper ’m fijn. Spoel de rozemarijn en de peterselie en hak fijn. Spoel de courgette en snij in blokjes.

  3. 3

    Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en bak de ui glazig. Knijp er de geroosterde knoflook bij en bak even mee. Schep er de rijst onder en bak ’m glazig. Verwarm de groentebouillon. Giet er beetje bij beetje en al roerend de bouillon bij tot de rijst gaar is. Schep er de courgette onder en bak nog even verder. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze mooi rozig in olijfolie. Schep de risotto op de borden, verdeel er de scampi’s over, bestrooi met stukjes feta en werk af met de takjes peterselie en rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi’s met risotto van bruine rijst, courgette en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!