Recept

Geroosterd briochebrood met rundstartaar

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "De eetbare bloemen kun je eventueel weglaten, maar voor mij maken ze de toasts net dat tikkeltje feestelijker." 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgette en snij ze in de lengte door. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de courgetteblokjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng een halve eetlepel truffelolie met 2 eetlepels olijfolie en sprenkel dit over de courgetteblokjes. Kruid met peper en zout en bak ze 10 à 15 minuten in de oven. Roer na 5 minuten om. Haal de courgette uit de oven.

  2. 2

    Snij ondertussen de ossenhaas in kleine blokjes. Pel de rode ui en snipper ’m fijn. Meng de courgetteblokjes, de rode ui, de kappertjes, de azijn, de worcestershiresaus, 1 eetlepel truffelolie en de mayonaise onder het vlees. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de korsten van het brood en snij het briochebrood in sneden van ongeveer 3 cm dik, 5 cm breed en 10 cm lang. Besprenkel de sneden royaal met olijfolie en bak ze in de pan aan alle kanten goudbruin.

  4. 4

    Verdeel de tartaar over de geroosterde broodjes en werk ze af met de tuinkers en een eetbaar bloemetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterd briochebrood met rundstartaar

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!