Eend à l'orange op toast
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een pan die in de oven kan en bak de eendenborsten op de velkant 8 à 10 minuten, zonder vetstof. Giet het vet uit de pan. Kruid de eendenborsten met peper en zout. Draai ze om en bak ze nog 2 à 3 minuten aan de andere kant. Kruid ook die kant met peper en zout en zet ze nog 4 à 6 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 10 mintuen rusten onder aluminiumfolie.
-
2
Verwarm de suiker met de azijn tot de suiker opgelost is. Rasp er de schil van de sinaasappel bij. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Doe ze met de triple sec bij de siroop. Breng aan de kook en laat 5 à 6 minuten zachtjes inkoken.
-
3
Rooster het brood en leg op elk bord een toastje.
-
4
Snij de eendenborst in plakken en verdeel ze over de toast. Lepel er de saus over.