Rijstpudding met kersensaus
bereiding
-
1
Breng de rijst samen met de amandelmelk, het vanille-extract en de honing al roerend op een zacht vuurtje tot tegen het kookpunt. Zet het deksel op de pan en laat de rijst in ongeveer 15 à 20 minuten garen. Roer af en toe door de rijst. Laat na het koken wat afkoelen.
-
2
Giet ondertussen de kersen door een zeef en vang het sap op. Verwarm het sap samen met de tijm op een zacht vuur. Schep enkele eetlepels van het sap in een kommetje en roer er het maïszetmeel onder. Haal de takjes tijm uit het sap. Voeg het zetmeelmengsel toe aan de rest van het sap en roer tot het sap begint in te dikken. Schep er de kersen onder.
-
3
Klop de sojaroom lobbig en schep hem onder de rijstpudding. Verdeel de pudding over 4 glaasjes en schep er de kersencompote op. Zet de glaasjes koel tot serveren. Werk ze dan nog af met wat extra verse tijm.