Recept

Volkoren orzo met roodbaars, gedroogde ham, venkel en gepofte kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker à la Sandra Bekkari!

Natalie tipt!

“Net als groenten en fruit heeft ook vis een eigen seizoen. Zo koop je in december het best geen tong, kabeljauw of pladijs, maar kies je dan liever voor een baars, zoals zeebaars of roodbaars.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de tomaatjes. Maak de venkel schoon en snij 'm in plakjes, bewaar het groen en de steeltjes voor de afwerking. Leg de venkel samen met de zeebaars en de trostomaatjes in een ingeoliede ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak alles 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen. Kook de orzo beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de orzo af. Snipper de peterselie en roer ze onder de orzo. Werk de orzo af met wat geraspte citroenschil.

  3. 3

    Leg de gedroogde ham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze de laatste 6 à 8 minuten mee met de vis in de oven. Neem ze uit de oven en verkruimel de plakjes.

  4. 4

    Werk de ovenvis en de groenten af met de hamcrumble en het venkelgroen en serveer hem met de volkoren orzo.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkoren orzo met roodbaars, gedroogde ham, venkel en gepofte kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!