Limoenmousse met veenbessensaus
bereiding
-
1
Maak de veenbessensaus. Doe de veenbessen samen met 200 milliliter water, de suiker en het sap van de sinaasappel in een steelpannetje en laat eventjes sudderen onder een deksel. Wees voorzichtig want de veenbessen ploffen. Laat de saus 1 uur afkoelen.
-
2
Maak de mousse van limoen. Rasp de schil van de limoenen. Pers het sap uit 2 limoenen. Klop de eiwitten stijf. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Spatel het eiwit onder de slagroom en spatel er het limoensap en de geraspte limoenschil onder. Hou wat geraspte limoenschil apart voor de afwerking.
-
3
Schep de limoenmousse in de glaasjes en laat ze 1 uur afkoelen in de koelkast.
-
4
Werk de mousse net voor het serveren af met de veenbessensaus en wat extra fijngeraspte limoenschil.