Recept

Garnalenbisque met rivierkreeftjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De bisque maak je het best een dag op voorhand zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en knoflook. Spoel de selder en snij de wortel en selder in grove stukken.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een hoge kookpot. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg er de selder en wortel aan toe. Stoof verder en doe er de laurierblaadjes, chilipeper, tijm en tomatenpuree en garnalenpantsers bij. Roer regelmatig om.

  3. 3

    Giet er de cognac bij en flambeer. Blus met de visfumet en laat 40 minuten koken. Mix en zeef de soep. Kruid met peper en zout. Werk de soep af met versgemalen peper, een scheutje room, een takje dille en enkele rivierkreeftjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Garnalenbisque met rivierkreeftjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!