Panzanella met pompoen, spruitjes, bietjes en blauwe kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternut in halve maantjes en dan nog eens in twee. Halveer de spruitjes. Leg de pompoenstukjes en de spruitjes op een bakplaat en bedruppel ze met olijfolie. Kruid met het komijnpoeder, het kerriepoeder, peper en zout. Rooster ze 25 à 30 minuten in de oven.
-
2
Snij de voorgekookte rode bietjes in vieren. Snij het desembrood in grove blokjes en bak ze tot krokante croutons in een pan met 2 eetlepels olijfolie, de za’atar, de cayennepeper, peper en zout.
-
3
Doe de salieblaadjes samen met de rest van de olijfolie in een pannetje en laat de olie enkele minuten aromatiseren op een zacht vuurtje. Hak de pecannoten en de bladpeterselie fijn.
-
4
Spoel en droog de spinazie. Doe de spinazie in een kom, schik er de rode biet en de geroosterde pompoen en spruitjes bij. Leg er de zuurdesemcroutons bij en lepel er de zachte gorgonzola en de pecannoten bij. Kruid alles met peper en zout, overgiet met de salieolie met de salieblaadjes en werk af met de peterselie.