Recept

Lauwwarme salade van wintergroenten met gebakken honing-chilifeta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De veggie topper van Libelle Lekker Chef Manon. Lekker lauwwarm, maar ook koud voor een lunch on the go.

De smaaktips van Manon

• Kies voor een butternut, die heeft veel smaak en hoef je niet te schillen.

• Pompoen is van nature vrij zacht van smaak. Door hem te kruiden met flink wat kerriepoeder krijgt hij extra pit.

• Pof gerust wat extra bietjes en bewaar ze in een bokaaltje in de koelkast. Ze zijn lekker op een toast met hummus of om een slaatje mee te pimpen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de knolselder en leg hem op aluminiumfolie. Kruid hem met peper en zout, bedruppel hem met olijfolie en sluit de aluminiumfolie tot een pakketje. Boen de bietjes schoon, leg ze op aluminiumfolie, kruid ze met peper en zout en bedruppel ze met olijfolie. Sluit de aluminiumfolie tot een pakketje. Leg de ingepakte knolselder en bietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ze 45 minuten à 1 uur in de oven.

  2. 2

    Snij de butternut in halve maantjes, verwijder de pitten en leg de partjes in een ovenschaal. Kruid ze met peper, zout en het kerriepoeder en bedruppel ze met olijfolie. Rooster ze zo’n 25 minuten mee met de knolselder en de bietjes in de oven.

  3. 3

    Maak de spruitjes schoon, halveer ze en leg ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout, bedruppel ze met olijfolie en zet ze zo’n 20 minuten mee in de oven.

  4. 4

    Laat de feta uitlekken en leg hem in een ovenschaal. Breng hem op smaak met de chilivlokken, de honing en wat olijfolie. Bak hem 20 minuten mee in de oven.

  5. 5

    Maak intussen de rodekool schoon en snij ze in reepjes. Spoel en droog de rucola. Haal de knolselder en de bietjes uit de oven en haal ze voorzichtig uit hun pakketjes. Snij de knolselder in stukken. Pel de bietjes en snij ze ook in stukken.

  6. 6

    Schik de rucola met de rodekool in een schaal of op borden. Leg er de stukken knolselder en rode biet bij. Haal de pompoen en spruitjes uit de oven en schik ze erbij. Haal de feta uit de oven, laat hem 2 minuten afkoelen en snij hem in blokjes. Verdeel de feta over de salade en druppel de rest van de olijfolie in het schaaltje van de feta over de salade.

  7. 7

    Schil de bloedsinaasappel en pel de mandarijnen. Snij ze in schijfjes en verdeel ze over de salade. Pers de schil van de bloed-sinaasappel uit in een kommetje en meng er wat olijfolie, peper en zout onder. Druppel deze vinaigrette over de salade. Hak de pistaches fijn en verdeel ze over de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwwarme salade van wintergroenten met gebakken honing-chilifeta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!