Verloren brood met ricotta, bospaddenstoelen en boerenkool
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Maak de boerenkool schoon en snipper ze fijn. Maak het lente-uitje schoon en snij het in ringen. Borstel de paddenstoelen schoon.
-
2
Doe de knoflook samen met de bospaddenstoelen, de tijm en de rozemarijn in een steelpannetje met 2 eetlepels olijfolie en bak kort aan. Blus met de sojasaus en de ketjap manis en voeg de boerenkool toe. Bak alles nog even kort op en hou warm.
-
3
Klop de eieren los met de melk, kruid met de cayennepeper, peper en zout. Dompel de sneetjes brood langs beide kanten onder in het ei-melkmengsel en strooi er de Provençaalse kruiden over.
-
4
Bak de sneden brood in een pan met de rest van de olijfolie langs beide kanten goudbruin.
-
5
Bestrijk het verloren brood met de ricotta, verdeel er de bospaddenstoelenmengeling over en werk af met de lente-ui.