Recept

Verloren brood met ricotta, bospaddenstoelen en boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker hartig

We kennen verloren of gewonnen brood vooral als een zoet recept met suiker of confituur, maar je kunt er perfect een hartige versie van maken. Zelfs oud brood dat echt al hard is, wordt zo een smakelijk gerecht voor de lunch.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Maak de boerenkool schoon en snipper ze fijn. Maak het lente-uitje schoon en snij het in ringen. Borstel de paddenstoelen schoon.

  2. 2

    Doe de knoflook samen met de bospaddenstoelen, de tijm en de rozemarijn in een steelpannetje met 2 eetlepels olijfolie en bak kort aan. Blus met de sojasaus en de ketjap manis en voeg de boerenkool toe. Bak alles nog even kort op en hou warm.

  3. 3

    Klop de eieren los met de melk, kruid met de cayennepeper, peper en zout. Dompel de sneetjes brood langs beide kanten onder in het ei-melkmengsel en strooi er de Provençaalse kruiden over.

  4. 4

    Bak de sneden brood in een pan met de rest van de olijfolie langs beide kanten goudbruin.

  5. 5

    Bestrijk het verloren brood met de ricotta, verdeel er de bospaddenstoelenmengeling over en werk af met de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verloren brood met ricotta, bospaddenstoelen en boerenkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!