Recept

Flammkuchen met gerookte zalm en knolselderslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Liever wat minder koolhydraten op je bord? Vervang de deegbodem door een bodem op basis van bloemkoolrijst.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappel en snij hem met een mandoline in flinterdunne plakjes. Pel de rode ui en snij hem in dunne ringen. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  2. 2

    Ontrol het deeg en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het met de zure room, rist er de tijm bij en beleg het met de uiringen, de aardappel en de gerookte zalm. Bestrooi met de geraspte kaas en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de flammkuchen 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak het slaatje. Schil de knolselder, snij hem met een mandoline in flinterdunne plakjes en snij hem dan in sliertjes. Spoel de appel en snij hem in fijne reepjes. Meng de knolselder met de appel, de Griekse yoghurt, de mayonaise en de peterselie en breng het slaatje op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Haal de flammkuchen uit de oven, werk ze af met de extra tijm en snij ze in stukken. Serveer ze met het knolselderslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!