Recept

Romige groentegratin met mosterdkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met restjes!

Nog wat kruidige topping over? Stop het restje in een plastic zakje en vries het in. Ook lekker om bijvoorbeeld zalm mee af te werken. 

Redactrice Natalie tipt! 

“Je kunt deze gratin maken met de groenten die je in huis hebt, met bloemkool en broccoli bijvoorbeeld, of in de wintermaanden met pastinaak, pompoen en knolselder”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de groenten schoon en snij ze allemaal in ongeveer gelijke plakjes. Leg de groenteplakjes in een ingeoliede ovenschaal.

  2. 2

    Roer de ricotta los met de room, de graanmosterd, de Provençaalse kruiden, peper en zout en schenk de saus over de groentemix.

  3. 3

    Maak de korst. Doe alle ingrediënten in de blender en mix ze grof. Voeg een scheutje olijfolie toe tot de crumble de gewenste dikte heeft.

  4. 4

    Bestrooi de groentegratin met de crumble en bak hem 30 à 35 minuten in de oven. Werk de gratin af met de verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige groentegratin met mosterdkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!