Volkorenlasagne met geroosterde bloemkool en bacon
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 4 eetlepels olijfolie en de garam masala. Snij de bloemkool in plakken van 1 cm en leg ze op een ingevette bakplaat. Wrijf de bloemkoolplakken in met de knoflookolie en kruid ze met peper en zout. Gaar ze 30 à 35 minuten in de oven.
-
2
Meng de ricotta met de mosterd naar smaak en kruid de ricotta met de tijm, nootmuskaat, peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes.
-
3
Maak in een ovenschotel laagjes van plakjes geroosterde bloemkool, een laagje ricotta, enkele plakjes bacon, lasagnevellen en plakjes mozzarella. Herhaal de laagjes. Dek de lasagne af met aluminiumfolie en gaar hem 30 minuten in de oven.
-
4
Haal de folie weg en laat de lasagne nog kort gratineren onder de grill.