Recept

Vanille-hartjeswafels van Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: "Mijn grootmoeder bakte deze wafeltjes altijd. Alle kleinkinderen wisten de koekjestrommel staan ... en dan was het natuurlijk feest! Mijn grootmoeder had zestien kleinkinderen: ik denk dat ze iedere week een dubbele portie maakte."

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de kristalsuiker en de vanillesuiker. Smelt de boter en schenk ze bij de droge ingrediënten. Voeg er dan de eieren bij. Meng alles tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Verhit een hartvormig wafelijzer en borstel het in met wat olie. Schep met twee eetlepels wat beslag in het wafelijzer. Heb je geen hartjesvorm voor je wafelijzer, bak dan gewoon kleine hoopjes deeg (van ongeveer 4 cm) in het wafelijzer, meestal lukken twee hoopjes per wafelvorm, zonder dat ze elkaar raken.

  3. 3

    Bak de wafeltjes goudbruin in ongeveer 4 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster en bak de rest van het beslag op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vanille-hartjeswafels van Ilse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!