Prei-yoghurtsoep met linzen en bruine rijst
bereiding
-
1
Kook de linzen en bruine rijst in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel ze. Meng er wat olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. Zet apart voor de afwerking.
-
2
Maak de prei en ui schoon, snij in blokjes. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Fruit eerst de ui en prei aan. Voeg de aardappel toe en zet onder met de bouillon. Kruid met laurier, tijm, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten onder deksel garen.
-
3
Verwijder de tijm en laurier, mix de soep fijn. Voeg de yoghurt toe en breng verder op smaak met peper en zout indien nodig.
-
4
Snij de lente-ui in fijne ringen en fruit ze in olijfolie.
-
5
Verdeel de soep over borden en werk af met de bruine rijst en linzen, en de lente-ui.