Dahl met linzen en spinazie
bereiding
-
1
Doe de linzen in een pan samen met de gember, de koriandersteeltjes en 1 koffielepel zout. Giet er de kokosmelk en 600 ml water bij. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen, voeg dan de tomaten toe. Laat zo 20 minuten sudderen. Roer regelmatig om.
-
2
Na 30 minuten zullen de linzen gebroken zijn en is de ingekookte saus dik en romig. Roer tot de saus gladder wordt. Laat nog even sudderen.
-
3
Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Verhit de kokosolie in een pan. Voeg de kurkuma, de komijn, het korianderpoeder, de mosterdzaadjes, de chilipeper en de kerrieblaadjes toe. Stoof kort aan en roer het mengsel onder de linzen.
-
4
Spoel de babyspinazie. Maak de lente-uien schoon en snipper fijn. Doe de babyspinazie, de lente-uitjes en het limoensap bij de dahl. Verdeel over de bowls, werk af met fijngesnipperde korianderblaadjes en wat extra lente-ui en rode peper.