Lentesoep met ’n krokantje
bereiding
-
1
Snij wortel, prei en selder grof.
Maak de groenten schoon.
Snij de wortelen in staafjes, halveer de courgettes en de babymaïs overlangs, laat de asperges heel.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Doe de kip in een pan met de grof gesneden groenten.
Schenk er water bij tot alles onder staat.
Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
-
3
Laat 2 uur trekken (schep het eventuele schuim af).
Haal de kip uit de soep (ze kan voor een ander gerecht gebruikt worden, bijvoorbeeld vol-au-vent) en zeef de bouillon.
-
4
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snij het in repen van 1,5 cm, bestrijk ze met melk en haal de helft door maanzaadjes, de andere door sesamzaadjes.
Bak ze gedurende 15 minuten in de oven.
Laat afkoelen.
-
5
Zet de bouillon weer op het vuur.
Doe er de groenten bij en laat een paar minuten koken, tot de groenten beetgaar zijn.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer de soep met vers gehakte peterselie en de bladerdeegstengels.
Voorbereiding