Recept

Bloemkoolburgers met rode koolsalade en kruidensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend gezonde veggie comfortfood met supergroente bloemkool.

Tip: Sriracha mayonaise kun je in sommige grotere supermarkten kant-en-klaar kopen of zelf maken. Meng hiervoor enkele eetlepels mayonaise met enkele druppeltjes sriracha. Proef en voeg eventueel nog extra sriracha toe.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de quinoa gaar in 240 ml lichtgezouten water. Giet af en maak de korrels los. Snij de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met de specerijen, peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Laat ze vervolgens wat afkoelen.

  2. 2

    Schep de bloemkoolroosjes in een blender en mix kort door. Spatel er de quinoa, geperste knoflook, het paneermeel, de geraspte kaas en de eieren onder. Vorm vier burgers van het mengsel. Bak ze in olie langs beide kanten goudbruin.

  3. 3

    Meng het limoensap, de gesnipperde koriander en een scheutje olijfolie onder de rodekool. Kruid met zout.

  4. 4

    Mix alle ingrediënten voor de avocado-kruidensaus met een scheutje water en olijfolie glad. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij de hamburgerbroodjes open en bestrijk met de avocado-kruidensaus, de burger en de rode koolsalade. Druppel er wat sriracha mayonaise over en serveer meteen met de mayo erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolburgers met rode koolsalade en kruidensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!