Bloemkoolburgers met rode koolsalade en kruidensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de quinoa gaar in 240 ml lichtgezouten water. Giet af en maak de korrels los. Snij de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met de specerijen, peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Laat ze vervolgens wat afkoelen.
-
2
Schep de bloemkoolroosjes in een blender en mix kort door. Spatel er de quinoa, geperste knoflook, het paneermeel, de geraspte kaas en de eieren onder. Vorm vier burgers van het mengsel. Bak ze in olie langs beide kanten goudbruin.
-
3
Meng het limoensap, de gesnipperde koriander en een scheutje olijfolie onder de rodekool. Kruid met zout.
-
4
Mix alle ingrediënten voor de avocado-kruidensaus met een scheutje water en olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
-
5
Snij de hamburgerbroodjes open en bestrijk met de avocado-kruidensaus, de burger en de rode koolsalade. Druppel er wat sriracha mayonaise over en serveer meteen met de mayo erbij.