Bloemkoolcroque met ham en Gruyère
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkoolroosjes in hapklare stukken en kruid ze met het kerriepoeder, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er olijfolie over. Zet ze 20 minuten in de oven.
-
2
Smelt 20 g boter en roer er de bloem onder. Roerbak 2 minuten. Giet er de melk bij en laat de saus al roerend indikken. Voeg de kaas toe en laat rustig smelten. Breng de saus op smaak met het citroensap, mosterd, peper en zout.
-
3
Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en schep ze onder de kaassaus.
-
4
Bestrijk de sneetjes brood langs beide kanten met boter en bak ze goudbruin. Beleg ze met plakjes ham en schep er wat van de bloemkool-kaassaus op. Leg de sneetjes op een bakplaat en zet ze een 5-tal minuten onder de ovengrill. Werk ze voor het serveren af met de gesnipperde bieslook.