Bloemkoolpuree met gebakken forel en botersausje
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en halveer ze. Snij de bloemkool in roosjes. Kook ze samen met de aardappelen gaar in lichtgezouten water.
-
2
Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze eerst in een flinke klont boter op de velkant goudbruin en krokant. Keer om en bak nog een 2-tal minuten verder.
-
3
Giet de aardappelen met de bloemkool af en laat even uitdampen. Stamp ze samen met een klontje boter tot puree. Schep er de gesnipperde bieslook onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Schep de vis uit de pan en hou warm. Bak het sjalotje glazig in dezelfde pan. Blus met de wijn en wittewijnazijn en breng aan de kook. Giet er de room bij en laat zachtjes opkoken. Voeg al roerend 60 g koude klontjes boter toe. Zet het vuur uit en kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de puree over de borden. Leg er een forelfilet op en giet er wat van de botersaus over. Serveer met de veldsla en partjes citroen.