Romige bloemkoolsoep met boerenkool en krokant gehakt
bereiding
-
1
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Maak de knolselder schoon, schil de aardappel en snij ze beide in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
-
2
Fruit de groenten in een grote kookpot aan in wat boter, kruid met peper, zout, de tijm, de cayennepeper en het komijnpoeder. Blus met de bouillon. Breng het geheel aan de kook, zet het deksel op de kookpot en laat 25 minuten op een zacht vuur garen.
-
3
Bak intussen het gehakt rul en kruid met de gekneusde rozemarijn en flink wat peper. Doe in een apart kommetje.
-
4
Mix de soep fijn. Voeg de room toe en voeg eventueel nog wat extra peper, zout of cayennepeper toe.
-
5
Frituur de kale intussen in 1 à 2 minuten krokant in de friteuse op 170°C. Laat de kale goed uitlekken.
-
6
Verdeel de soep over borden en strooi er wat van de gefrituurde kale en het krokant gebakken gehakt over. Werk af met de roze peperbolletjes. Serveer de rest van de kale en het gehakt erbij.