Recept

Pittige bloemkoolwok met boontjes en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pittige bloemkoolwok met boontjes en kip wordt vast de nieuwe favoriet aan tafel. Snel klaar, in amper 25 minuten, eenvoudig te bereiden en overheerlijk! Lekker met basmati of jasmijnrijst erbij.

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng de kurkuma met het chilipoeder, de suiker, de knoflook, de vissaus, de koriander en een scheutje olie tot een kruidige marinade.

  2. 2

    2 Snipper de lente-uien in ringen. Maak de boontjes schoon en halveer ze. Roerbak de bloemkool 3 minuten in een scheutje olie. Voeg de boontjes en het wit van de lente-ui toe en roerbak nog 1 minuut mee. Schep uit de pan.

  3. 3

    Giet opnieuw wat olie in de pan en roerbak de kip op hoog vuur goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe er de groenten opnieuw bij en voeg de kruidige marinade toe. Roerbak nog 2 minuten verder. Blus met 100 ml water en laat nog 3 minuten verder sudderen. Breng verder op smaak met het limoensap en eventueel peper en zout. Verdeel de wok over 4 borden en werk af met het groen van de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige bloemkoolwok met boontjes en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!