Pittige bloemkoolwok met boontjes en kip
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Meng de kurkuma met het chilipoeder, de suiker, de knoflook, de vissaus, de koriander en een scheutje olie tot een kruidige marinade.
-
2
2 Snipper de lente-uien in ringen. Maak de boontjes schoon en halveer ze. Roerbak de bloemkool 3 minuten in een scheutje olie. Voeg de boontjes en het wit van de lente-ui toe en roerbak nog 1 minuut mee. Schep uit de pan.
-
3
Giet opnieuw wat olie in de pan en roerbak de kip op hoog vuur goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
4
Doe er de groenten opnieuw bij en voeg de kruidige marinade toe. Roerbak nog 2 minuten verder. Blus met 100 ml water en laat nog 3 minuten verder sudderen. Breng verder op smaak met het limoensap en eventueel peper en zout. Verdeel de wok over 4 borden en werk af met het groen van de lente-ui.