Sesam-kippenburgers met groenten en chilimayo
bereiding
-
1
Maak de broccolini en de boontjes schoon. Snij de broccolini in roosjes.
-
2
Breng een ruime pot lichtgezouten water tot net tegen het kookpunt en blancheer de boontjes en broccolini zo’n 4 minuten tot ze net beetgaar zijn. Schep de groenten uit de pot.
-
3
Hak de kipfilet met de koriander, de gember, het ei en het paneermeel in de keukenrobot tot een grof mengsel. Kruid met zwarte peper en zout. Vorm er 8 of 12 burgertjes van en dep die in de sesamzaadjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de burgers op een laag vuur zodat de sesamzaadjes niet aanbranden.
-
4
Verhit een scheutje olie in een wok. Maak de rode chilipeper schoon en hak hem fijn zonder de zaadjes. Fruit de chilipeper kort aan, voeg de boontjes en broccolini toe en roerbak ze tot ze lichtjes kleuren. Breng op smaak met de sojasaus en de sesamolie.
-
5
Meng de mayonaise met de chilisaus. Verdeel de gewokte groenten en de burgers over de borden. Spoel de limoen en snij hem in partjes. Werk de borden af met enkele partjes limoen en een lepeltje chilisaus.
Tip! Lekker met aardappelpuree.