Recept

Schaapkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ga aan de slag met onze versiertips en maak zelf de mooiste paaskoekjes.

• Steekvormpjes vind je tegenwoordig in alle maten en vormen in zaken waar bakproducten verkocht worden.

• Om de koekjes te versieren heb je wit glazuur nodig. Icingpoeder vind je in zaken waar bakproducten verkocht worden. Meng wat icing poeder met enkele druppels water tot een gladde massa. Doe het glazuur in een papieren spuitzak, rol de zak dicht en knip er een klein puntje af. Hiermee kun je de koekjes naar hartenlust versieren. Ben je klaar met versieren? Laat het glazuur goed uitharden. Dat kan zeker een paar uur duren.

bereiding
  1. 1

    Roer de boter romig met de suiker.

  2. 2

    Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met schaapvormpjes koekjes uit. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat.

  4. 4

    Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Beschilder de schapen met wit glazuur. Spuit er vervolgens met behulp van een spuitzak met gekarteld mondje een wollige vacht op. Werk tot slot af met zwarte oogjes, een snoet en pootjes die je met een satéprikker op de schaapjes tekent.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!