Recept

Duo van mousses met chocolade en gekaramelliseerde nootjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocoholic? Dan valt dit feestelijke dessert vast bij je in de smaak.

De gekaramelliseerde (of honey glazed) nootjes koop je kant-en-klaar in elke grote supermarkt, bij de snack- of notenafdeling.

bereiding
  1. 1

    Klop de eiwitten op. Klop de slagroom op. Smelt de chocolade.

  2. 2

    Spatel de helft van het opgeklopte eiwit en de helft van de opgeklopte room onder de gesmolten chocolade.

  3. 3

    Hak de gekaramelliseerde nootjes fijn. Spatel de rest van het opgeklopte eiwit en de rest van de opgeklopte room onder de pindakaas en de fijngehakte nootjes.

  4. 4

    Giet de chocolademousse in de glaasjes en giet er dan de notenmousse op. Laat de mousses minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Hak de extra chocolade fijn en strooi ze net voor het serveren met de extra de nootjes over de glaasjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duo van mousses met chocolade en gekaramelliseerde nootjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!