Gieterkoekjes
bereiding
-
1
Roer de boter romig met de suiker.
-
2
Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met gietervormpjes koekjes uit. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat.
-
4
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
-
5
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
-
6
Beschilder de gieters met gekleurd glazuur. Spuit bovenaan met behulp van een spuitzak met gekarteld mondje groene toefjes en strooi er eetbare vlinders over. Werk af met eetbare oogjes, wenkbrauwen en een mondje.