Pipe rigate met wodkasaus, tomaatjes en scampi's
bereiding
-
1
Ontdooi de scampi’s en pel ze. Laat de staartjes aan de scampi’s en snij ze langs de buitenkant half open. Zo krullen ze mooi open tijdens het bakken. Bak de scampi’s halfgaar in een pan met 4 eetlepels olijfolie. Haal ze uit de pan.
-
2
Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit ze in de pan van de scampi’s. Voeg er het chilipoeder bij.
-
3
Spoel de tomaatjes. Doe ze bij in de pan en bak ze tot ze openbarsten. Flambeer ze met de wodka en laat de alcohol verdampen. Giet er de room en de passata bij en laat 5 minuten inkoken. Kruid met zout.
-
4
Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
-
5
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze grof. Voeg de scampi’s bij de saus en warm ze nog even op. Serveer de pasta met een flinke lepel saus en werk af met wat peper van de molen en de peterselie.