Recept

Onglet met beurre café de Paris

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat...

beurre café de Paris een echte klassieker is die ze in Parijse bistro’s serveren? De kruidenboter heeft veel ingrediënten, maar is eenvoudig te bereiden én barst van de smaak.

Toptips!

  • Bak je vlees in een zo klein mogelijke pan. Hoe groter je pan, hoe groter de kans dat je boter zal aanbranden.
  • Gaat je boter toch te snel kleuren? Voeg dan wat extra koude boter toe. Zo zal de temperatuur van je pan weer dalen en zal de boter niet verbranden.
  • Je kunt dit gerecht ook perfect op de barbecue maken.

bereiding
  1. 1

    Maak de boter. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de sjalot. Hak de kappertjes en de ansjovisfilet fijn. Hak alle kruiden fijn. Meng alle ingrediënten voor de beurre café de Paris. Rol de boter in een bakpapiertje en laat ze 1 uur opstijven in de diepvries.

  2. 2

    Spoel de rucola. Schik de rucola in een kom en knip er de waterkers boven. Kruid de salade met peper en zout en bedruppel ze met de olijfolie en de wittewijnazijn.

  3. 3

    Kruid de onglet met peper en zout. Smelt de boter in een pan op het vuur en bak dan de onglet volgens de cuisson van je voorkeur.

  4. 4

    Haal de beurre café de Paris uit de diepvries en snij ze in plakjes.

  5. 5

    Serveer de onglet met de plakjes beurre café de Paris en de salade. Lekker met frietjes of kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Onglet met beurre café de Paris

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!