Recept

Tarama

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tarama of taramosalata is onmisbaar op een Griekse mezzeschotel. De roze dip op basis van viskuit kun je kant-en-klaar kopen, maar met dit recept maak je 'm voortaan zelf.

De kleur van de tarama kan verschillen naargelang de gebruikte viskuit.

bereiding
  1. 1

    Week het broodkruim in water, knijp het uit. Doe het in een hakmolen of foodprocessor.

  2. 2

    Voeg de viseitjes toe, samen met de ui, knoflook, het citroensap en een flinke snuif peper.

  3. 3

    Mix tot een romige pasta en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. De saus wordt dikker.

  4. 4

    Doe de tarama in een kommetje en besprenkel eventueel met nog wat extra olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarama

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!