Vegan pasta met wortelpesto en tofoe
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Meng de plakjes wortel en knoflook met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven tot de plakjes net beetgaar zijn.
-
2
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Pers het sap uit de citroen. Mix de ovengebakken wortelen en knoflook met de muntblaadjes, de sesamzaadjes, de tahin, 1 eetlepel citroensap, de edelgistvlokken en 50 milliliter olijfolie in de blender tot een pesto. Kruid de pesto met de chilivlokken en zout.
-
3
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij ondertussen de tofoe in blokjes en bak ze in een scheutje olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Giet de pasta af. Meng de pasta met de wortelpesto en de gebakken tofoe en werk hem af met de extra munt.