Kruidencouscous met broccoli en halloumi
bereiding
-
1
Kook de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Doe de couscous in een kom en giet er de warme bouillon op zodat de korrels net onder staan. Dek de couscous af en laat hem ongeveer 5 minuten wellen.
-
2
Hak de kruiden fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Pers het sap uit de limoen. Roer de couscous los met een vork en laat hem wat afkoelen. Meng er dan de broccoliroosjes, de kruiden, de lente-uitjes, de helft van het limoensap en een scheutje olijfolie onder.
-
3
Maak een dressing met de rest van het limoensap, de mosterd, de honing en een scheutje olijfolie. Kruid de dressing met peper en zout.
-
4
Snij de halloumi in plakjes en bak ze goudbruin in wat olijfolie.
-
5
Schep de couscous op een grote schaal en verdeel er de gebakken halloumiplakjes over. Werk af met de munt en geef er de dressing bij.